Holborow Close

P R O J E C T  D E T A I L S

2 Holborow close, surfers paradise is a site with a special location. Located at the end of the street it bookends a street with a number of holiday maker apartments from the 90’s; a time where the booming tourism industry of the Gold Coast caused for architectural intent to be left undefined in many developments. As time passed a greater appreciation for user specific design has become an industry standard and now informing the way we cater to the end users desire to be treated with a site like this. Being within walking distance from the beach, it still borrows from the typical gold coast image of having a bold interaction with the edge of the land and creating a landscape of activity perched right on the edge off the dunal context.

In the immediate context this site offers an interaction with the water in a way that isn’t often promoted to the outsiders of the gold coast, but it is still appreciated by many with a direct connection to the water canals. The design will seek to celebrate the idea of being perched on the edge of the water’s edge. The coming together of earth and water, makes both of these element’s act in different ways. Similarly, the architectural outcome seeks to reflect the idea of the of the eroding earth to reveal the glistering gem that is embedded in the earth. The materiality of the design echoes the qualities of the element that it is associated with, in turn adding to the amenity of the way by which the occupants live within the built form.

The earth component is proposed to be a moulded, hard lined masonry element, with voids to the internal spaces revealing a limestone body from which the outside is appreciated. With the bedrooms in this part of the design, it is an area typically reserved for a place of rest and retreat, with the crafted stone body offering the qualities desired for such spaces, with glimpses of the views towards the hinterland and ocean context throughout. The hard lined nature of the masonry built form is slowly eroding towards the end of the site, a progression of exposing the internal skeleton of the structure with its exposure to water. Along the water’s edge, the living spaces are treated with views towards the coveted Surfers Paradise and all along to Burleigh Heads with the Nerang River in the foreground. In this are the design is covered by a glass structure, mimicking the qualities of water and sitting like a gem, perched on the edge of the masonry body.

PROJECT DETAILS

Let Us Bring Your Vision To Life

Concept.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur

E X P L A N A T I O N

"CONNECTIVITY"

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur

Team.

Marco Zietsman

Milton Zietsman

Chris Bull

Lachlan North

Z-ARCHITECTS.COM.AU